جستجو مطالب
تصفیه پساب های نفتی /تصفیه پساب های روغنی
تصفیه پساب های نفتی و تصفیه پساب های روغنی
پساب نفتی یا روغنی در بسیاری از صنایع نظیر پالایشگاههای نفت، پتروشیمی ها، صنایع غذایی، چرم سازی و صنایع فولاد تولید می گردند. چربی (Fat)، روغن (Grease) و نفت (Oil) موجود در پساب خروجی از این قبیل کارخانجات می بایست پیش از تخلیه به محیط زیست، حذف گردد. در برخی موارد نظیر پالایشگاهها، نفت خام (Crude Oil) جدا شده از پساب مجدداً به همان کارخانه بازگشت داده می شود و در برخی تصفیه خانه ها، روغن یا چربی جدا شده جهت استفاده در کاربردهای دیگر نظیر سوزاندن و تولید حرارت مورد استفاده قرار می گیرد. بر طبق ضوابط سازمان حفاظت محیط زیست ایران، استاندارد خروجی چربی و روغن از تصفیه خانه های فاضلاب بایستی برابر 10 میلی گرم در لیتر باشد که البته این مقدار در مقایسه با برخی استانداردهای جهانی کمی سختگیرانه می باشد. در خصوص صنایع و پالایشگاههای حاشیه خلیج فارس، بر اساس پروتکل کویت ( Kuwait Protocol)، مقادیر نفت یا روغن موجود در پساب پس از عبور از تصفیه خانه های فاضلاب نفتی نباید بیشتر از 15 میلی گرم در لیتر باشد.
جهت حصول به استانداردهای مذکور، لازم است که ابتدا ترکیبات پساب نفتی / روغنی، مقدار نفت / روغن در پساب، دانسیته نفت، دانسیته آب، TDS آب، دمای آب و پساب و... شناسایی و اندازه گیری شده و سپس با توجه به نتایج حاصله، فرایند و یا تجهیز لازم اتخاب گردد. مبانی طراحی تصفیه پساب های روغنی/نفتی و نیز تصفیه آب همزاد نفت (Produced Water Treatment) معمولاً بر اساس قانون استوکس (Stoke's Law) و API 421 صورت میگیرد. در بعضی موارد نیز روابط جذب و نفوذ و گریز از مرکز مورد استفاده قرار می گیرند. در انتخاب روش های تصفیه پساب های نفتی همواره بایستی دقت داشت که چیدمان و نحوه قرار گیری تجهیزات به طور مناسب رعایت گردد و این امر لزوم بررسی PFD-Process Flow Diagram و P&ID-Piping and Instrumentation Diagram و یا حتی انجام آزمایشات لازم را را قبل از ارائه یا فروش صرف تجهیزات پالایش پساب نفتی، بیشتر بارز می نماید.
از دیگر خدمات شرکت ابنیه پایدار سبز در زمینه تصفیه پسابهای نفتی، برگزاری دوره های آموزشی در این زمینه میباشد. این شرکت تاکنون دوره های مختلفی را در زمینه تصفیه پسابهای نفتی، تصفیه پسابهای روغنی، تصفیه پسابهای صنعتی و جذب روغن از آب و نیز تصفیه خاک آلوده به نفت در شرکت های مختلف برگزار نموده است.
حضور در کنفرانسهای معتبر بین المللی در آمریکا / تگزاس و دسترسی به منابع عظیم اطلاعات و تجارب شرکت های بین المللی از طریق عضویت در انجمن مهندسان نفت Society of Petroleum Engineers (SPE) به کارشناسان شرکت ابنیه پایدار سبز این امکان را داده است تا بتوانند در پروژه های مختلف مدیریت و پالایش پساب های نفتی/روغنی به عنوان مشاور، پیمانکار و یا تامین کننده تجهیزات در خدمت صنایع نفت، گاز و پتروشیمی کشور باشند.
در تصفیه آب همزاد نفت (PW) که بعضاً به آن آب همراه نفت نیز می گویند، گاهی لازم است تا مواد شیمیایی مختلفی نظیر ضد کف (Anti Foam)، اکسیژن زدا (Oxygen Scavenger)، تعلیق شکن (Reverse Emulsifier)، بازدارنده رسوب (Scale Inhibitor)، ممانعت کننده خوردگی (Corrosion Inhibitor) و... نیز استفاده گردد که شرکت ابنیه پایدار سبز آمادگی خود را جهت مشاوره، انتخاب و تامین این محصولات نیز اعلام می دارد.